Jedlo - odkiaľ a ako sa dostáva na náš stôl
Jedlo dokáže rozprávať množstvo pozoruhodných príbehov. V tejto knižke deti objavia tie najzaujímavejšie z nich. Dozvedia sa, akú dlhú cestu musí jedlo absolvovať, kým sa dostane na váš stôl. Kniha zobrazuje jasné a názorné výklady, doplnené o krásne ilustrácie, prostredníctvom ktorých zistíte, kde a ako sa pestujú alebo získavajú jednotlivé suroviny, aké postupy sa uplatňujú pri ich spracovaní a ako sa z nich vyrábajú produkty, ktoré potom konzumujeme alebo pijeme.
Kniha predstavuje čokoládu, čaj, med, ryžu, syr, arašidové maslo, cukrovú vatu a ďalšie. Vedeli ste napríklad, že pravá vanilka, ktorej chuť poznáte zo sladkostí, sa vlastne získava z jednej orchidey? Že popcorn, na ktorom si radi pochútite napríklad v kine, sú zrnká kukurice, ktoré doslova explodovali horúčavami? Alebo že hlavnými opeľovačmi ananásovníka v prírode sú kolibríky?
- Rok vydania
- 2022
- Dátum vydania
- 17.05.2022
- Vydavateľstvo
- Lingea s.r.o.
- Kategória
- Ako veci fungujú
- Jazyk
- Väzba
- Knihy viazané
- Počet stránok
- 64
- Hmotnosť
- 766 g
- ISBN
- 978-80-8145-286-4
- EAN
- 9788081452864
- Katalógové číslo
- 254081